Link

Två debutanter mot Österrike

Under fredagens 6-1-viktoria mot Österrike var det två spelare som gjorde sina A-landslagsdebuter. 24-årige Johanna Rytting Kaneryd och 23-årige Josefine Rybrink. – Det var en efterlängtad debut, säger Johanna Rytting Kaneryd.

Bilden: Johanna Rytting Kaneryd gjorde sin första A-landskamp och var nära att göra mål direkt.

Efter första halvlek hade Sverige sprungit iväg till en 4-1-ledning. Under andra halvlek föll ytterligare två mål samtidigt som det genomfördes en drös med byten. Bland annat fick två debutanter speltid.

Johanna Rytting Kaneryd byttes in efter en timmes spel och med knappa kvarten fick även Josefine Rybrink hoppa in och debutera i A-landslaget.

– Det var en efterlängtad debut, helt klart. Det var jättekul att komma in och spela 30 minuter. Jag känner mig i bra form och känner mig pigg. Jag har en bra känsla, men jag önskade att jag satte dit den på mina chanser, säger Johanna Rytting Kaneryd.

Det var nära att bli en drömdebut för 24-årige Rytting Kaneryd. Efter drygt tio minuter på plan fick hon ett kanonläge, men avslutet räddades precis framför mållinjen av en österrikisk försvarare. Bara någon minut senare hade hon ett nytt bra läge, men den gången var den österrikiska målvakten i vägen.

– Hade jag satt en av de två lägena hade det varit bra, men nu måsta jag säga att jag är besviken. Det hade varit klockrent att både göra debut och mål. Men jag får vara nöjd med att jag skapade och kom till de lägena i alla fall, säger Johanna Rytting Kaneryd.

Chans till revansch på tisdag?
– Verkligen, så är det!, avslutar hon.

Tisdag 23 februari avslutas samlingen i Malta mot värdarna. Matchen startar 14.30 och sänds i SVT och SVT Play.

Nationella partners