Link

Startelvan i årets första match

Vid 15.00 sparkar årets första landskamp igång mot Österrike. Landslaget har laddat upp på Malta under tre dagar och är nu redo för årets första 90 minuter fotboll. Förbundskapten Peter Gerhardsson har presenterat dagens startelva där Lina Hurtig tar den centrala forwardspositionen. Matchen sänds i SVT1.

Bilden: Lina Hurtig startar i centrala forwardsrollen i matchen mot Österrike. 

Sedan tidigare står det klart att Kosovare Asllani står över matchen och fortsätter sin fysiska stegring efter en hjärnskakning. 

Matchstart sker klockan 15.00 och matchen sänds i SVT1.

Sveriges startelva: 1 Hedvig Lindahl - 4 Hanna Glas, 5 Nilla Fischer, 3 Linda Sembrant, 13 Amanda Ilestedt - 19 Filippa Angeldal, 18 Fridolina Rolfö, 17 Caroline Seger (K) - 10 Sofia Jakobsson, 8 Lina Hurtig, 22 Olivia Schough.

Sveriges ersättare: 12 Jennifer Falk, 21 Emma Holmgren - 6 Emma Kullberg, 7 Mimmi Larsson, 11 Stina Blackstenius, 14 Nathalie Björn, 15 Josefine Rybrink, 16 Julia Roddar, 20 Hanna Bennison, 23 Johanna Rytting Kaneryd, 24 Rebecka Blomqvist, 25 Filippa Curmark.

Ej i matchtruppen: Kosovare Asllani, Rosa Kafaji, Hanna Lundkvist, Amanda Nildén.

 

Nationella partners