15 spelare till läger på Bosön

Det svenska herrlandslaget laddar för en ny samling på Bosön. I början av mars kommer laget att samlas igen, och nu har förbundskapten Matija Dulvat och assisterande förbundskapten Nicklas Asp tagit ut sin trupp.

Bilden: Assisterande förbundskapten Nicklas Asp.

Truppen till lägret på Bosön 5–10 mars består av 15 spelare. 12 utespelare och tre stycken målvakter.

– Det här är en grundtrupp som vi kommer jobba med över tid. Vi har testat en hel del nya spelare under hösten och även i januari. Nu har vi en grundtrupp som vi kommer börja jobba med än hårdare framöver, säger Nicklas Asp.

Med i truppen återfinns ett helt nytt ansikte. Noraldin Azizi, till vardags i IFK Uddevalla Futsal, tar plats.

– Noraldin är en spelare som gör sin första säsong i SFL. Vi har följt honom under hela året, och jag såg honom på plats redan i premiärmatchen mot ÖSK. Det är en stark pivot som är trygg med bollen, som vi ser potential i att bli en bra futsalspelare. Han har dessutom utvecklats mycket under året, berättar Asp.

Vad är dina förväntningar på det kommande lägret?

– Mina förväntningar är att de spelare vi tagit ut nu kan vårt grundsätt att spela, kan grundprinciperna och kan vår grundläggande taktik. Nu är målet att utveckla och ta fortsatta steg framåt. Nu går vi från att testa massa nya spelare till att utveckla laget.