Link

210 landskamper för Caroline Seger

Caroline Seger gjorde under fredagen sin 210:e A-landskamp när Sverige besegrade Österrike med klara 6-1 i en träningslandskamp i Malta. Nu är hon fyra matcher från Therese Sjögrans rekord på 214 landskamper.

Bilden: Med rekord i siktet. Under fredagen gjorde kapten Caroline Seger sin 210:e A-landskamp för Sverige.

9 mars 2005 debuterade en 19-årig Caroline Seger i A-landslaget. I 1-2-förlusten mot Tyskland i Algarve Cup byttes hon in efter en timmes spel. 16 år senare ledde 35-åringen ut Sverige i träningslandskampen mot Österrike som lagkapten i sin 210:e A-landskamp.

– Det känns väldigt speciellt. När jag nådde 200 landskamper var det mycket, men nu börjar jag verkligen närma mig rekordet och det känns ofattbart. Det är mycket hårt jobb som ligger bakom och nu när det är så nära känns det lite extra speciellt, säger Caroline Seger.

Med sina 210 landskamper är hon nu endast fyra matcher från att tangera Therese Sjögrans rekord på 214 landskamper.

– Att jag 16 år efter min landslagsdebut skulle stå här så nära rekordet hade jag nog aldrig trott. Bara att ha spelat 100 och sen 200 landskamper är otroligt mycket matcher. Att min kropp har klarat av att prestera på den här nivån under så lång tid är något jag är stolt över, det är sjukt häftigt. Hoppas jag får möjlighet att slå rekordet, säger Caroline Seger.

Matchen i sig blev en ensidig historia då Sverige slog Österrike klart med 6-1. För Segers del blev det 45 minuters spel innan hon klev av i halvtid vid en 4-1-ledning.

– Det var en bra och väl genomförd match från vår sida med högt tempo. Vi spelar kanske inte vår bästa landskamp, men vi är väldigt effektiva. Det var en bra genomkörare för allas del och jag är glad att vi kunde vinna med så stora siffror, säger Seger.

Redan på tisdag är det dags för damlandslagets andra match under samlingen i Malta, mot just Malta. Ytterligare en möjlighet för henne att krypa än närmare rekordet.

Nationella partners