Blomqvist på spelhumör inför Malta

I sin fjärde landskamp kom första målet i landslaget. 1 december förra året spelade Rebecka Blomqvist från start i EM-kvalet borta mot Slovakien och tog vara på chansen och nätade i den andra halvleken. Om startchansen åter dyker upp i morgondagens match mot Malta är forwarden redo att åter visa framfötterna.
- Man vill så klart alltid spela och få chansen att visa upp sig i landslaget, säger Rebecka Blomqvist inför morgondagens avslutande match under lägret på Malta.

Den starka målskytten Rebecka Blomqvist, som under sina tre senaste säsonger i Kopparbergs/Göteborg gjorde 36 mål i OBOS Damallsvenskan, befinner sig med landslaget på Malta. Den offensiva spelaren hoppade in i fredagens segermatch mot Österrike när hon noterades för sin femte landskamp. Nu har landslaget laddat om för avslutande matchen under lägret, mot just värdnationen Malta, imorgon 14.30.

- Det känns väldigt kul med ytterligare en match här under lägret. Man vill alltid spela när man är uttagen i truppen och det hade varit väldigt kul så klart om jag får spela matchen imorgon, säger Blomqvist.

Målskyttet tog efter fjolårets SM-guldsäsong i Göteborg FC Rebecka vidare ut i Europa, till storklubben Wolfsburg i Tyskland. Där har Rebecka fått en bra start med speltid i stjärnlaget – och dessutom mål i sin allra första ligastart.

- Det har känts bra hittills och jag känner att jag hittat en bra roll i laget. Känner att jag börjar komma till min rätt och lär känna spelarna runt omkring. Det är helt enkelt fokus på att komma till sin fulla rätt och lära känna spelidén så mycket som möjligt i början, och det är klart det hjälper när jag får möjlighet att spela, säger Rebecka Blomqvist, som är nöjd med den start hon fått i Tyskland.

Men i ytterligare några dagar får tankarna på Wolfsburg och jakten att komma ikapp landslagskamraterna Hanna Glas och Amanda Ilestedts Bayern München stå åt sidan. Vid 14.30 imorgon tisdag spelas match två på lägret (matchen sänds i SVT1) och Rebecka känner sig redo för att utmana defensiven.

- Generellt så möter vi ett lag som är ett helt annat motstånd än vad Österrike är. Vi har pratat om hur Malta spelar och hur vi kan låsa upp deras försvar. Så jag hoppas vi kan utnyttja det på ett bra sätt i matchen imorgon och att jag kan vara med och utmana om jag får spela. Jag känner mig trygg i de båda positioner, centralt och till höger, jag tränat på och är redo att visa upp mig igen, avslutar Blomqvist.

Matchen mot Malta spelas klockan 14.30 imorgon tisdag och sänds i SVT1/SVT Play.

Nationella partners