Link

Ulf Kristiansson lämnar SvFF för Örebro SK

Efter totalt elva år på SvFF har Ulf Kristiansson valt att lämna sitt uppdrag som U23-förbundskapten. Från och med 1 februari kommer han att ingå i Örebro SK:s ledarstab i rollen som assisterande tränare.

Redan 2007 anslöt Ulf Kristiansson till Svenska Fotbollförbundet för första gången, 2016 inledde han sin andra sejour. Totalt blev det elva år på SvFF för Kristiansson.

– Att ha fått arbeta med så mycket kompetens och erfarenhet runt sig som jag har fått på SvFF är få förunnat och såklart väldigt stimulerande och utvecklande. Det har gällt kollegor på kansliet, men kanske framförallt det ledarteam jag har haft den stora förmånen att arbeta tillsammans med under de senaste fem åren. Kompetensen, drivet och gemenskapen där har utvecklat mig själv, men framförallt spelarna och svensk fotboll. Deras insatser är värda långt mer cred än vad som får plats i det här sammanhanget, säger Ulf Kristiansson.

Under sina elva år på SvFF hade Kristiansson en rad olika roller: Matchanalytiker, flickförbundskapten, förbundskapten för Future Team samt sin nuvarande roll som U23-förbundskapten som han har haft sedan 2018.

– Jag vill också passa på att skicka ett tack till de spelare som passerat U23-landslaget under de här åren, för lika mycket som ledarteamet bidragit till en väl fungerande verksamhet har spelargruppens proffsighet och utvecklingsvilja varit fantastiskt att få bevittna på nära håll. Det har varit otroligt lärorikt och en ynnest, säger Ulf Kristiansson.

Ulf Kristiansson kommer att fortsätta sin tjänst på Svenska Fotbollförbundet fram till 31 januari innan han ansluter till Örebro SK.

– Jag vill rikta ett stort tack för det fina arbete som Uffe gjort under alla år och i alla de roller han innehaft. Hans ambition, engagemang att utveckla verksamheten optimalt och drivet att vilja ligga i framkant på alla områden har varit och är en viktig del för utvecklingen av vår landslagsverksamhet. Önskar Uffe ett stort lycka till i sin nya tjänst och den nya resa han påbörjar med ÖSK, säger Yvonne Ekroth, chef för U23- och flicklandslagen.

SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand fyller i:

– Vi riktar ett stort tack till Ulf som gjort väldigt mycket för svensk fotboll i sina olika roller på Svenska Fotbollförbundet. Han har drivit på utvecklingen både genom sin kompetens och sitt engagemang vilket har uppskattats väldigt mycket av både spelare och ledare. Vi önskar honom stort lycka till med det nya uppdraget där han kommer fortsätta att göra stor nytta för svensk fotbolls framtid, vår relation går bara in i en ny fas.

Nationella partners