Link
Amanda Ilestedt under en träning med landslaget.

Tuff match mot Island väntar

Efter 8-0 mot Ungern på hemmaplan har damlandslaget rest till Reykjavik på Island för omladdning inför morgondagens match. Island, delad etta i kvalgruppen på samma poäng, är ett motstånd snäppet vassare än tidigare i kvalgruppen och under morgondagen möts de hittills obesegrade lagen i gruppen.
- Island är ett väldigt välorganiserat, fysiskt och starkt lag, kommenterar assisterande förbundskapten Magnus Wikman.

- Vi ser verkligen fram emot matchen, säger Amanda Ilestedt.

Fyra raka segrar vardera men fyra plusmål i svensk favör. Det är vad som skiljer Sverige och Island om förstaplatsen i kvalgruppen. Imorgon väntar det som utifrån betraktas som en tidig gruppfinal. Vinnande laget sätter sig i en bra position för fortsatta kvalspelet under hösten. 

- Det är den femte matche i EM-kvalet men den första mot Island. Det kommer bli en svår uppgift för oss, säger Magnus Wikman och fortsätter:

- Det är ett väldigt bra lag vi kommer möta. Väldigt framåtagerande i sitt försvarsspel och vill vinna mycket boll framför sig och kontra. Därifrån vill Island ut i ytterzon och spela inläggsspel mot duktiga straffområdesspelare.

Amanda Ilestedt spelade 90 minuter mot Ungern och noterades för en riktig drömträff när hon stänkte dit mål med vänsterfoten från distans. Backen är klar med vad som väntar under morgondagen.

- Island är duktiga, kanske framför allt i närkampsspelet. Fysiska och starka helt enkelt. Vi kommer behöva vara hundraprocentiga och på tå i eget straffområde där Island är vassa, säger Amanda Ilestedt.

Matchen mot Island spelas under tisdagen med avspark 20.00 svensk tid. Matchen sänds i SVT1, SVT Play samt Radiosporten.

Nationella partners