Link

Wikman inför Ungernmatchen

5-0-seger i höstas men nu väntar nytt möte mot Ungern. Landslaget har genomfört två träningar efter ett uppehåll på sex månader och Magnus Wikman är belåten med vad truppen presterat på träning hittills.
- Vi har haft väldigt bra träningar så här långt, säger Magnus Wikman.

I måndags samlades damlandslaget på spelarhotellet i Göteborg för första gången sedan förra hösten. Senast laget träffades var i mars i Algarve och redan imorgon väntar match. Få dagar med förberedelser och det gäller snabbt att sätta grunderna igen.

- Det känns så klart bra att få träffa alla igen och det är inspirerande. Många av spelarna hade matcher i söndags vilket gjort at träningarna igår och i måndags varit väldigt lågbelastande. Men vi har jobbat mycket taktiskt redan från dag ett, för att få in våra attityder i spelet och påminna hur vi vill spela, säger Magnus Wikman.

- Idag onsdag kan vi gå in närmare på en matchplan och börja jobba med den i träning. Men vi har haft väldigt bra träningar så här långt.

Borta besegrades Ungern med 5-0 i oktober förra året, ett slutresultat som stack iväg med bland annat två sena mål. Men för landslaget gäller det att vara på tårna och inte underskatta motståndet som väntar.

- Vi har mött Ungern tre gånger på några år och senast blev det 5-0 borta. Men det stod bara 1-0 i halvlek där Ungern kanske borde gjort något mål också. Det är en svår motståndarna med några riktigt spetsiga spelare som spelar på högsta nivå i Europa.

- Det kommer bli en svår match och vi kommer behöva vara bra för att vinna – och det ska vi se till att vara, avslutar Wikman.

Matchen mot Ungern har avspark 18.45 på torsdag och sänds i SVT2.

 

Nationella partners