Link

"Rolle" Nilsson lämnar U21 – blir tränare för IFK Göteborg

Efter nästan sju år på SvFF som förbundskapten för olika ungdomslandslag och sedan U21-landslaget lämnar Roland ”Rolle” Nilsson. U21-förbundskaptenen ska ta över huvudansvaret som tränare för IFK Göteborg.
- Det ska bli kul. Samtidigt så är det åt det andra hållet också. Jag lämnar något som jag har trivts väldigt bra med. Jag är väldigt nöjd och tacksam med min tid på förbundet och alla kollegor som jag har fått jobba med, säger den nye IFK Göteborg-tränaren.

Efter sin tid som bland annat tränare för Malmö FF och FC Köpenhamn blev Roland ”Rolle” Nilsson pojklandslagstränare hos SvFF under januari 2014. Från 2014 fram till 2017 var sedan Nilsson förbundskapten för P15-P17-landslag innan han tog över som U21-förbundskapten 2017.

- "Rolle" har betytt enormt mycket för svensk fotboll, både som spelare och förbundskapten. Han har uppskattats väldigt mycket både för sina fotbollsgärningar och som person. Men vår relation upphör inte i och med det här. Den går bara in i en ny fas. Vi önskar honom stort lycka till med det nya uppdraget, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

"Vår personal är eftertraktad"

Claes Eriksson, chef för U21- samt pojklandslagen, fyller i:

- "Rolle" har betytt oerhört mycket. Han har jobbat en lång tid hos oss och är mycket uppskattad hos alla oss. Vare sig det handlar om spelare, ledare eller kollegor på kansliet. Det är så klart tråkigt att vi blir av med en bra medarbetare, men samtidigt visar det att vi har en bra organisation och att vår personal är eftertraktad.

Huvudpersonen själv är så klart både glad och laddad för sitt nya uppdrag i IFK Göteborg, samtidigt som han ser tillbaka på sin tid hos SvFF med glädje.

- Jag har trivts väldigt bra från början till slut. Både som U15- och U17-förbundskapten och sen som U21-förbundskapten. Det har också varit väldigt lärorikt och spännande för mig som tränare att se ett annat sätt att jobba. Jag har haft ett otroligt givande samarbete med både Claes och Håkan, och inte minst alla fantastiska kollegor som jag har fått förmånen och äran att jobba med. Möten och minnen jag alltid kommer att ha med mig och vår relation kommer att fortgå fast i annan form. Jag är enormt tacksam för min tid på förbundet.

Det finns en stor kompetens i ledarstaben som jobbar med U21-landslaget redan i dag men nu går vi omgående in i en process där vi ska hitta en bra rekrytering på både kort och lång sikt.

För U21-landslagets del jagar man en EM-plats med fyra matcher kvar i höstens kval.

- U21-landslaget står inför slutspurten i sitt EM-kval och det gäller att vi skapar så goda möjligheter som vi kan inför det. Det finns en stor kompetens i ledarstaben som jobbar med U21-landslaget redan i dag men nu går vi omgående in i en process där vi ska hitta en bra rekrytering på både kort och lång sikt, säger Claes Eriksson.

I oktober möter U21-landslaget Luxemburg och Armenien på Olympia i Helsingborg för att sedan avsluta mot Armenien och Italien på bortaplan i november.

Nationella partners