Dubbla återbud till kvalsamlingen

Damlandslaget har drabbats av ytterligare två återbud till EM-kvalsamlingen som startar på måndag. Varken Fridolina Rolfö, Wolfsburg, eller Hanna Glas, Bayern München, kommer ansluta till laget inför matcherna mot Ungern och Island.

Fridolina Rolfö är fortfarande inte helt återställd efter hjärnskakningen hon ådrog sig i slutet av augusti och under dagen har beslutet fattats att Wolfsburgspelaren inte kommer att ansluta till EM-kvalsamlingen med landslaget som börjar på måndag.

Landslagsläkaren Houman Ebrahimi kommenterar:

- Fridolina uppvisar fortfarande lindriga symptom efter sin hjärnskakning och är fortsatt i rehabiliteringsfas. Hon har ännu inte börjat träna i Wolfsburg och idag har vi tillsammans med de medicinskt ansvariga i klubblaget beslutat att inte kalla henne till landslagssamlingen. Det är viktigt att Fridolina får möjlighet att återhämta sig fullt ut efter sin skada innan hon återgår till full kollektiv fotbollsträning.

Även Hanna Glas tvingas lämna återbud till landslagssamlingen.

- Hanna har fått en känning i sitt ena knä och kommer inte ansluta till vår samling på måndag. Hon kommer därmed stanna hemma i klubblaget Bayern München för vidare uppföljning, säger Houman Ebrahimi.

Ersätter i truppen gör Kopparbergs/Göteborgs Julia Roddar samt Rebecka Blomqvist.

Nationella partners