Link
Hedvig Lindahl sparkar ut bollen på en träning med damlandslaget.

Lindahl opererad och missar EM-kvalet

I förra veckan meddelades att Hedvig Lindahl ådragit sig en skada i höger knä och skulle undersökas vidare i klubblaget Atlético Madrid. Utredningen visade en skada på menisken och Hedvig Lindahl har under fredagen opererats i Madrid. Därmed missar Hedvig Lindahl den EM-kvalsamling som inleds på måndag. Ersätter i truppen gör Emma Holmgren.

- Den medicinska utredningen som utfördes i Hedvigs klubblag, Atlético Madrid, visade att hon ådragit sig en skada på menisken som behövde åtgärdas med en operation. Operationen utfördes i Madrid under dagen och det medicinska teamet i Atlético Madrid meddelar att operationen har gått bra. Hedvig kommer nu att påbörja sin postoperativa rehabilitering och vi ser fram emot hennes återhämtning, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

- Det är så klart olyckliga nyheter för oss men framförallt för Hedvig själv. Skador är en av de tråkigaste delarna av fotbollen och vi skickar givetvis våra tankar till Hedvig och familjen i Madrid och önskar lycka till med rehabiliteringen, säger Peter Gerhardsson och fortsätter:

- Vi väljer att ersätta Hedvig med Emma Holmgren som gjort det bra i Allsvenskan i år och som var uttagen till U23-lägret som väntar här i september. Vi har tre bra målvakter med oss till samlingen där minst en kommer få göra debut i tävlingsmatchsammanhang. Det ser vi fram emot, avslutar Gerhardsson.

Nationella partners