Landskampen mot Ryssland spelas i Moskva

Det blir ingen hemmamatch mot Ryssland för herrlandslaget. Träningslandskampen flyttas och spelas istället i Moskva 8 oktober.

Bilden: Marcus Berg i aktion mot Ryssland i Nations League 2018.

Förordningen som förbjuder icke-nödvändiga resor till Sverige från andra länder än EU-länder samt Storbritannien, Norge, Island, Liechtenstein och Schweiz gör inga undantag för elitidrottare.

Det innebär att matchen mot Ryssland inte kan spelas på svensk mark. Träningslandskampen flyttas därmed till den ryska huvudstaden Moskva. Matchen spelas som planerat 8 oktober med avsparkstiden 18.30 svensk tid.

– Tyvärr tvingas vi att flytta matchen mot Ryssland eftersom vi fortfarande inte fått något besked av regeringen – trots att vi skickade en skrivelse redan den 27 augusti. Jag kan inte förstå varför det inte går att medge undantag från inreseförbudet för elitfotbollsspelare, på samma sätt som andra yrkesgrupper fått.  Den internationella fotbollens rigorösa protokoll – och krav på kontroll, tester och isolering – innebär att dessa personers inresa kommer medföra en betydligt lägre risk för smittspridning jämfört med andra tillåtna yrkeskategorier. Vi är mycket besvikna över att vi inte ens kunnat få ett besked, säger Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Nationella partners