Link

Kamp om målvaktsplatsen i kvalet

Hedvig Lindahl är den målvakt som vaktat målet i tävlingsmatchsammanhang i många år. Nu är Lindahl skadad och inte med i Göteborg i uppladdningen inför EM-kvalmatchen mot Ungern på torsdag. Vem som ersätter? Ja, den kampen är öppen. Men klart är att det blir en tävlingsmatchdebutant mot Ungern på torsdag.

Jennifer Falk, Zecira Musovic och Emma Holmgren är målvakterna som är med i Peter Gerhardssons och Magnus Wikmans trupp som nu laddar för EM-kval. Ingen har noterats för en tävlingsmatch tidigare, och det är entusiastiska kombattanter som hoppas få ta startplatsen mot Ungern på torsdag.

- I mitt huvud så ser jag mig själv som etta oavsett om Hedvig är med, eller vem det än är som är här på samling. Innan har man ju haft en känsla av att Hedvig är före, men inför varje träning och varje match går jag in som etta i huvudet, säger Zecira Musovic och fortsätter:

- Till denna samling går vi in utan den givna ettan. Men jag försöker som vanligt prestera och det gör jag varje läger. Att få tävlingsspela med landslaget är såklart något man drömmer om. Så det är klart det betytt mycket om man får starta.

Närmsta utmanare är Jennifer Falk, som likt Zecira gjort det bra i OBOS Damallsvenskan i år med sitt Göteborg FC.

- Klart det är speciellt. Men det jag kan göra är att visa upp mig, visa vad jag kan på träningarna. Så får Peter ta ut vem som ska starta sedan. Men det är klart – det hade varit superhäftigt och en väldigt stor ära.

Matchen mot Ungern på torsdag har avspark 18.45 och sänds i SVT2.

Nationella partners