Jannes trupp till oktobersamlingen

Janne Andersson har tagit ut 28 spelare till herrlandslagets tre oktobermatcher mot Ryssland, Kroatien och Portugal. Bland annat är Viktor Claesson tillbaka igen efter ett drygt års frånvaro på grund av skada.

Bilden: Kärt återseende. Viktor Claesson är äntligen tillbaka från sin skada och gör comeback i landslaget.

Janne Andersson har den här samlingen tagit ut en större trupp än vanligt då tre matcher på en vecka väntar. Bland annat tar en ny trio med spelare plats i truppen.

– De tre spelarna som är nyast in i truppen är Mattias Johansson, Carl Starfelt och Jordan Larsson. Det ska bli roligt att jobba med dem och se killarna i den här miljön, säger förbundskapten Janne Andersson.

Högerbacken Mattias Johansson från Genclerbirligi Ankara gjorde sin senaste landskamp med herrlandslaget för sex år sedan, 2014. Totalt har han gjort tre A-landskamper.

Mittbacken Carl Starfelt från Rubin Kazan har två P19-landskamper på kontot och är nu för första gången kallad till A-landslaget.

Forwarden Jordan Larsson från Spartak Moskva har funnits med vid två januariturnéer tidigare där han antecknats för tre A-landskamper och ett mål.

En annan spelare som är ny i truppen jämfört med senast är Viktor Claesson. Mittfältaren åkte på en tung knäskada i EM-kvalet mot Spanien 10 juni i fjol. Drygt ett år senare är han nu tillbaka och redo för comeback i blågult.

– Det är jätteroligt att Viktor (Claesson) äntligen är tillbaka från sin skada. Han har gjort det väldigt bra i Krasnodar direkt och det ska bli kul att ha med honom i landslaget igen, säger Janne Andersson.

Sverige samlas i Stockholm nästa vecka innan avresan till Ryssland sker. Till en början var det tänkt att träningslandskampen mot Ryssland skulle spelas hemma på Friends Arena. På grund av inreseförbudet flyttades matchen istället till Moskva.

– Det är olyckligt att vi inte kan spela matchen mot Ryssland hemma som vi hade sett fram emot. Nu tvingas vi istället åka till Ryssland och spela tre bortamatcher på kort tid, men det är bara att gilla läget, säger Andersson.

Efter träningslandskampen mot Ryssland 8 oktober fortsätter samlingen med två matcher i Nations League. Först mot Kroatien i Zagreb 11 oktober och därefter mot Portugal i Lissabon 14 oktober.

– Det ska bli kul med en ny samling igen redan. Vi gjorde två bra prestationer senast som vi tar med oss. Nu väntar nya tuffa matcher, men även häftiga utmaningar som vi ser fram emot.

Notera att truppen bantas från 28 spelare till 25 efter första träningslandskampen mot Ryssland.

Nationella partners