Link

Herrlandslaget avstår ersättning under hösten

Utifrån den ansträngda ekonomiska situationen inom svensk fotboll har herrlandslagets spelare beslutat att spela höstens matcher utan ekonomisk ersättning.

Herrlandslagets spelaravtal löpte ut vid halvårsskiftet och det har nu beslutats att förlänga detta avtal fram till årets slut – med ett viktigt tillägg: spelarna kommer att avstå all ekonomisk ersättning för höstens landskamper. Detta ger också en möjlighet att samordna avtalsdiskussionerna med damlandslagets avtal som löper ut vid årsskiftet.

- Vi är väl medvetna om det mycket tuffa ekonomisk läge som svensk fotboll befinner sig i. Spelare, ledare, föreningar och förbund kämpar hårt för att ta sig igenom den här prövningen som påverkar oss alla. Vi vill vara med och göra vad vi kan för att förbättra en svår situation – det här är vårt bidrag och vi hoppas att det kan hjälpa till, säger herrlandslaget i ett gemensamt uttalande.

- Initiativet kommer från spelarna och vi är mycket tacksamma för att spelarna känner och tar ansvar för hela den svenska fotbollsrörelsens utsatta situation. Det är ett mycket välkommet bidrag – och en stark och viktig signal från våra landslagsspelare. Den här lösningen skapar också förutsättningar att föra en samordnad avtalsdiskussion med dam- och herrlandslagsspelarna, vilket är positivt, säger Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Nationella partners