Link

Gerhardsson inför Islandsmatchen

Ettan mot tvåan, två hittills obesegrade lag ställs ikväll mot varandra i Reykjavik på Island. Island är på förhand den klart tuffaste utmanaren om gruppsegern i gruppen och förbundskapten Peter Gerhardsson ser fram emot kvällens drabbning.
- Jag är oerhört laddad. Det ska bli fantastiskt kul!

Först städades Ungern av med hela 8-0 på Gamla Ullevi torsdags. Därefter har landslaget rest till Reykjavik för vidare uppladdning inför kvällens match mot Island. Island är ett bra lag som främst utmanar damlandslaget om direktplatsen till EM i kvalgrupp F. 

- Det känns bra att vi fick den här ordningen på matcher under samlingen. Träningsmässigt tycker jag vi steppat upp ytterlgiare och ser ännu lite bättre ut de senaste dagarna. Det är en riktigt bra konkurrenssituation i laget där många spelare varit väldigt bra. Så det är angenäma delar att ta ut ett lag till kvällens match, säger Peter Gerhardsson.

Vinnaren av grupp F går direkt till EM i England 2022. De tre bästa kvaltvåorna följer också med direkt och övriga tvåor får sikta om på playoff-spel. Det är således en viktig match som väntar ikväll - men Gerhardsson tittar just nu enbart här och nu. Men inser samtidigt att det är viktiga tre poäng som står på spel under kvällen.

- Vi vill naturligtvis göra allt för att vinna ikväll och skapa oss ett riktigt bra utgångsläge för de tre återstående EM-kvalmatcherna. Det är det enda vi tänker på just nu, ett stort fokus på att göra en riktigt bra prestation och hoppas att det kan leda till seger - naturligtvis.

På Island har det regnat, haglat, blåst och varit kallt de senaste dagarna. Prognosen meddelar någorlunda lugnare vindsförhållanden ikväll. Men det är ändå annorlunda förutsättningar jämfört med hemma på Gamla Ullevi. 

Gerhardsson försöker att inte lägga för mycket fokus på det som ej kan påverkas. Och hoppas att landslagets spel till stor del ändå kan fortsätta på Island.

- Vi försöker spela mycket på marken och där är det egentligen ingen skillnad. Men på fasta situationer är det klart det kan påverka om det blåser väldigt mycket. Men det missgynnar i så fall båda lagen. Det kanske kan bli lite konstigt med bollar som beter sig på ett annorlunda sätt. Men överlag hoppas jag vi ska kunna hantera förhållandena på allra bästa tänkbara sätt, avslutar Gerhardsson.

Matchen har avspark 20.00 och sänds i SVT1, SVT Play och Radiosporten.

Nationella partners