Link

UEFA föreslår att F17-EM ställs in

UEFA gav idag en uppdatering om läget för de internationella klubblags- och landslagstävlingarna. Några föreslagna förändringar meddelades också. Bland annat föreslås att F17-EM som skulle ha spelats i Sverige under hösten ställs in.

UEFA:s president Aleksander Čeferin konstaterade att situationen är komplicerad, och att det är en rad särskilda åtgärder som krävs för att kunna genomföra tävlingarna enligt den plan som UEFA:s exekutiva kommitté tidigare beslutat om.

Några föreslagna förändringar meddelades också. Bland annat föreslås att F17-EM som skulle ha spelats i Sverige under hösten ställs in. Huvudanledningen till detta förslag beror på att det är svårt eller omöjligt att genomföra de sju Elite Round-grupper som skulle spelas i september. Vinnarna i dessa skulle kvalificera sig för EM-slutspelet i Sverige i oktober.
Formellt beslut av UEFA:s exekutiva kommitté har dock ännu inte fattats.

UEFA meddelade att publik på matcher under det kommande landslagsfönstret i september inte är aktuellt, men att man bevakar och utvärderar utvecklingen löpande. Ett nytt möte med nationsförbunden kommer att hållas i mitten av augusti.

Läs mer: