Link

Wennberg assisterar Roland Nilsson med U21-landslaget

P17-landslagets förbundskapten Peter Wennberg kliver in i den vakanta rollen som assisterande förbundskapten till Roland Nilsson i U21-landslaget under höstens slutspurt av EM-kvalet.

- Det ska bli väldigt stimulerande. Det är klart att jag ser det som en milstolpe i min tränarkarriär, säger Wennberg som under veckan lett ett läger med 68 P17-spelare i Göteborg.
 

Från det att det tillkännagavs att U21-landslagets assisterande förbundskapten Bartosz Grzelak går vidare till allsvenska AIK och rollen som chefstränare där tog det precis en vecka innan lösningen för U21 under hösten kunde presenteras.

- Vi har hittat den lösning som passar bäst just nu inför U21:s slutspurt i EM-kvalet, säger Claes Eriksson, chef för U-landslagen på pojksidan.

Peter Wennberg går direkt in som assisterande till Roland Nilsson under de avslutande omgångarna i EM-kvalet. U21-landslaget har en tuff utmaning där det krävs att man går rent i de återstående matcherna för att kunna utmana om tätplatserna i gruppen.

- Jag och Rolle har haft en dialog och vi känner hur vi kan komplettera varandra med våra olika styrkor, det finns ett ”lim” där upplever jag, säger Peter Wennberg och fortsätter,
- Det känns hedrande att få ta vid efter Bartosz och få chansen att utveckla laget vidare med det jag förhoppningsvis kan bidra med.

För U21-landslaget inleds planeringen inför återstarten av EM-kvalet direkt i början av nästa vecka.

- Ja, det är verkligen direkt till handling. Det finns inget på pränt än utan vi börjar lägga planeringen av nästa samling på måndag och tisdag, säger Wennberg vars första samling med U21 alltså blir i anslutning till EM-kvalmatcherna mot Island (borta 4 september) och Italien (hemma 8 september).

När Wennberg tar klivet till U21 lämnas ledarskapet för P17-landslaget temporärt vakant under hösten. P17 har inga tävlingsmatcher men ett antal läger och träningsmatcher kvar i år.

- Vi inleder arbetet med att se över den rekryteringen direkt och kan förhoppningsvis snabbt presentera en lösning, säger Claes Eriksson.

Nationella partners