Link

Peter Wettergren förlänger kontraktet

Svenska Fotbollförbundet och herrlandslagets assisterande förbundskapten Peter Wettergren är överens om en kontraktsförlängning till och med EM i Tyskland 2024.

Kontraktsperioden är densamma som för förbundskapten Janne Andersson, som också förlängde sitt kontrakt tidigare i år.

– Jag är mycket glad över förtroendet och att kunna fortsätta i min roll flera år framåt. Jag trivs oerhört bra med allt och alla – både kring laget och på förbundet – och ser verkligen fram emot alla de fantastiska utmaningar som ligger framför oss. Det känns oerhört stimulerande, säger Peter Wettergren.

Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand:

– Peter Wettergren är en mycket viktig del av herrlandslagets ledning och har stor del i framgångarna och de starka resultat som laget presterat. Det känns mycket bra att vi nu försäkrat oss om hans engagemang och djupa fotbollskompetens ända fram till och med EM 2024.
– Nu vet vi att vi får en kontinuitet i det framgångsrika ledarskap och arbetssätt som Peter och Janne Andersson har etablerat i herrlandslaget – det är såklart väldigt värdefullt.

Nästa stora utmaning för Peter Wettergren och herrlandslaget är Nations League-matcherna mot Frankrike och Portugal på Friends Arena den 5 respektive 8 september.