Link

Mirza Jelecak ny förstärkning till pojklandslagen

Mirza Jelecak har rekryterats som tillförordnad förbundskapten ungdom på pojksidan. Mirza har tillträtt tjänsten i dagarna och kontraktet löper året ut.
- Jag är jätteglad över den här möjligheten och ser fram emot att få jobba med övriga ledare. Det är en samling extremt kompetenta kollegor som jag hoppas kunna lära mycket av, säger Mirza.

- Vi är glada att vi lyckats knyta en fin kompetens till vår avdelning. Det bidrar till att vi kan säkra kvaliteten i det arbete vi kan genomföra under hösten, säger Claes Eriksson, landslagschef på pojksidan.

Så sent som i förra veckan meddelade UEFA att en rad kvalspel på ungdomssidan ställs in under hösten. I nuläget är det fortfarande osäkert vilka matcher som kommer kunna genomföras för de svenska ungdomslandslagen.

- Men läger kan vi ha. Det är viktigt att vi kan bedriva en verksamhet ändå, det är inte självklart på alla håll i dessa tider, säger Mirza som alltså ska stärka upp den verksamheten.

- Tanken är väl att jag ska jobba en del med 03-orna eftersom Peter (Wennberg, förbundskaptenen) gått över till U21 men inget är hugget i sten, vi får se efterhand vad uppgifterna kommer att bli mer konkret.

Jelecak, 37 år, kommer senast från fjolårets uppdrag som tränare för Sirius i Allsvenskan. Under våren var han utan fast uppdrag och besökte föreningar och förkovrade sig. Till pandemin slog till vill säga:

- Det blev en märkligt inaktiv tid under coronan, det är klart att jag blev glad när Classe kontaktade mig om det här uppdraget.

Mirza har spelarmeriter från Allsvenskan och även från det svenska P18-landslaget.

- Man vet ju hur stort det känns som spelare att bli kallad till landslaget. Det är en bra erfarenhet, säger Mirza, för tillfället på Bosön där han följer P15-landslagets läger.

Nationella partners