Link

F17-EM ställs in

UEFA:s exekutiva kommitté har idag tagit en rad beslut gällande höstens ungdomslandslagsspel. Bland annat har det nu officiellt bekräftats att UEFA F17-EM i Sverige ställs in.

UEFA F17-EM 2020 var från början tänkt att genomföras i Sverige i maj, men mästerskapet blev på grund av coronapandemin uppskjutet tills vidare. Från våren och under sommaren har det arbetats för att eventuellt kunna genomföra en mindre form av EM-slutspel i Sverige i oktober. Men idag har nu UEFA officiellt tagit beslutet att ställa in årets turnering och Elite Round-kvalen som ännu inte genomförts. 

Förslaget att ställa in turneringen togs fram redan förra veckan, men först idag fastslogs det av UEFA:s exekutiva kommitté och beslutet är nu officiellt fattat.

I sitt pressmeddelande skriver UEFA att om F17-VM i Indien, som skulle spelas i november men är framflyttat till nästa år, kommer gå att genomföra blir det åldersgruppens tre högst rankande nationer som kvalificeras. Det innebär att England, Spanien och Tyskland (alfabetisk ordning) i så fall får UEFA:s tre platser.

UEFA meddelade dessutom i sitt pressmeddelande att höstens ordinarie kvalstarter till nästa års F17-, P17-, F19- samt P19-EM skjuts upp till februari och mars 2021.