Link

32 spelare uttagna till läger

Landslagssäsongen kickar igång med två läger i Stockholm och Uddevalla. Matija Dulvat, Nicklas Asp och Alen Jukic har tagit ut 32 spelare fördelat på två samlingar, 7-10 och 11-14 september.

Bilden: Gabriel Diaz, på bilden i P19-landslaget, är uttagen till lägret på Bosön.

Landslagsfutsalen har haft ett långt uppehåll sedan coronautbrottet. Senaste gången herrlandslaget samlades var under EM-kvalet i januari, där Sverige inte lyckades ta sig vidare till nästa runda. Nästa kval dröjer nu till april 2022. 

Nu i september drar den nya landslagssäsongen igång med två läger för herrarna. Totalt kommer 32 spelare att testas fördelat på två läger, i Stockholm 7-10 september och i Uddevalla 11-14 september. Spelarna som samlas på Bosön tillhör klubbar från norra Sverige, och resterande 16 namn är från klubbar i södra Sverige. 

Matija Dulvat, Nicklas Asp och Alen Jukic, som alla tre förlängt sina avtal till 2023, har tagit ut två trupper som innehåller både nya ansikten och spelare som varit med i landslaget förut. 

De 17 spelarna som gör sin första samling med herrlandslaget är Divar Matte (AFC Eskilstuna), Emil Björklund (Örebro SK), Mirza Turan (Örebro Futsal Club), Rinor Nushi (Strängnäs Futsal Club), Liridon Makolli (Hammarby IF), Peyman Alkoyun (AFC Eskilstuna), Simon Chamoun (Örebro Futsal Club), Oskar Jareflo (IFK Göteborg), Filip Skarin (IFK Uddevalla), Viktor Mossberg (Skoftebyns IF), Haidar Bejan (Skoftebyns IF), Elliot Sköld (Borås AIK), Roberto Dos Santos Goncalves (Torslanda IK), Ronnie Islam (Borås AIK), Niklas Engberg (IFK Göteborg), Bryan Johansson (IFK Göteborg) och Flamur Tahiri (IFK Göteborg). 

Marcus Heed

Ledare

  • Matija Dulvat, Förbundskapten
  • Nicklas Asp, Ass. Förbundskapten
  • Mathias Etéus, Team Manager
  • Alen Jukic, Målvaktstränare
  • Anna Molin, Materialansvarig
  • John Ressman, Sjukgymnast
  • Marcus Sandberg, Naprapat