Anderssons trupp till Nations League

Herrlandslaget inleder Nations League nästa månad med två hemmamatcher på Friends Arena. Frankrike 5 september och Portugal 8 september. Förbundskapten Janne Andersson har tagit ut 24 spelare till de två landskamperna.

2018 vann Sverige sin grupp i Nations Leagues B-division vilket gör att blågult i år spelar i A-divisionen. Sverige lottades in i grupp 3 tillsammans med världsmästarna Frankrike, europamästarna Portugal samt vice världsmästarna Kroatien. Sverige inleder med två hemmamatcher mot de två förstnämnda nationerna.

– Det finns inga dåliga lag i A-divisionen så vi visste om att vi skulle hamna i en grupp med väldigt bra lag. Vi har sex riktigt tuffa och utmaningar framför oss där vi kommer att få testa oss mot några av Europas och världens bästa landslag. Det ska bli fantastiskt kul att äntligen få spela landskamper igen, säger förbundskapten Janne Andersson.

Senast Sverige spelade en tävlingsmatch var 18 november i fjol då Färöarna besegrades, bara dagar efter att EM-avancemanget säkrades nere i Rumänien. Drygt nio månader senare är det äntligen dags för tävlingsmatch igen.

– Det har varit och är fortfarande en väldigt speciell tid. Vi har jobbat på i den mån vi har kunnat under pandemin och gjort det bästa av situationen. Vi känner oss så förberedda vi kan vara under rådande omständigheter. Jag ser fram emot att träffa killarna och spela landskamper igen, säger Janne Andersson.

Matcherna mot Frankrike och Portugal kommer däremot att spelas inför tomma läktare på grund av coronapandemin.

– Det är så klart jättetrist att inte få spela matcherna inför våra supportrar och känna stödet från läktarna. Speciellt de här stormatcherna som många hade velat se och uppleva på plats. Vi får försöka ge dem något att glädjas över från tv-sofforna istället, säger Andersson.

Sverige – Frankrike spelas 5 september klockan 20.45 på Friends Arena. Sverige – Portugal spelas 8 september klockan 20.45, även den på Friends Arena. Båda matcherna sänds i TV4/C More.