Link

UEFA-besked om internationella turneringar

UEFA:s exekutiva kommitté beslutade idag i en rad ärenden gällande de internationella klubb- och landslagstävlingarna. Bland annat kom besked om höstens Nations League-matcher. Det är dock ännu inte klart om matcherna kan spelas med publik. Denna fråga kommer att behandlas under juli, och är naturligtvis beroende av nationella myndigheters beslut.

Efter excomötet står det klart att herrlandslagets matcher i Nations League kommer att spelas vid tre tillfällen under hösten som tidigare planerat (i september, oktober och november). Under de två senare samlingarna kommer även de återstående play off-matcherna till EM-slutspelet att avgöras, vilket innebär att samlingstiden förlängs och att lagen spelar tre istället för två matcher. För Sverige – och övriga lag som redan som redan kvalificerat sig till EM-slutspelet – blir den tredje matchen under oktober- och novembersamlingarna istället en träningslandskamp.

  • September: två Nations League-matcher
  • Oktober: två Nations League-matcher och en träningslandskamp
  • November: två Nations League-matcher och en träningslandskamp

SvFF återkommer med mer information om Nations League-matcherna och träningslandskamperna så snart detta är möjligt. Det är ännu inte beslutat om matcherna kommer att spelas med publik. Denna fråga kommer att behandlas under juli, och är naturligtvis beroende av nationella myndigheters beslut.

UEFA meddelade också att EM-slutspelet nästa sommar spelas 11 juni till 11 juli i samma städer som i den ursprungliga planen. UEFA bekräftade också det uppdaterade spelschemat.

Spelordning och datum för damlandslagets kvalmatcher under hösten är sedan tidigare beslutade. Se spelschema här.

Det kommande EM-slutspelet för U21 kommer att delas upp i två delar – den första kommer att spelas i mars 2021, den andra (kvartsfinaler, semifinaler och final) i maj/juni 2021. Värdländer är som tidigare Slovenien och Ungern. Matcherna i det pågående kvalet ska avgöras under hösten. Spelschemat kommer uppdateras när matcherna fått nya speldatum - här.

F17-EM, som skulle ha spelats i Sverige under maj, flyttas till 4-10 oktober. Planen är att det ska spelas i Sverige, men slutligt beslut är inte taget än.

UEFA meddelade också hur de pågående Champions League- (herr och dam) och Europa League-turneringarna ska spelas, och hur planen för kommande kval- och gruppspel i dessa turneringar ser ut. Läs UEFA:s pressmeddelande.

Under mötet bekräftades också att Göteborg behåller finalen i damernas Champions League 2021. Finalen spelas på Gamla Ullevi i maj 2021.

Gällande den inhemska fotbollen kommer information om speldatum för Svenska Cupen herrar och spelordningar för Allsvenskan och Superettan under torsdagen.

Sedan tidigare är det klart att damernas EM-slutspel som skulle spelats sommaren 2021 flyttats fram till 6-31 juli 2022.

Nationella partners