Link

Jansson och Forsberg möts i FIFA

Tillsammans med Svenska Spel anordnar SvFF eFotbolls-matcher mellan herrlandslagsspelarna Pontus Jansson och Emil Forsberg. Matcherna spelas torsdagen den 18 juni och live-sänds på SvFF's Youtube-kanal. Prispengarna som Svenska Spel delar ut kommer spelarna skänka till fotbollsföreningar i Sverige.

Pontus Jansson och Emil Forsberg är vana att spela sina matcher ute på en fotbollsplanen. Denna gången blir det annorlunda då de båda lagkamraterna kommer att möta varandra i TV-spelet "FIFA 20" istället. Evenemanget arrangerar Svenska Fotbollförbundet tillsammans med sin huvudsponsor Svenska Spel.

Spelar för välgörande ändamål

Spelarna kommer att möta varndra i tre matcher. Varje match kommer att vara 12 minuter lång och mycket stolthet står på spel. Men presitgen i att vinna mot en lagskamrat är inte det viktiga. I prispotten för varje vunnen match finns 10 000 kronor som Svenska Spel delar ut. De här prispengarna kommer sedan vinnaren att donera till valfri svensk fotbollsförening.

Matcherna kommer att sändas live på SvFF's Youtube-kanal

Du ser dessa matcher på SvFF's Youtube-kanal. Live-sändningen kommer att börja 18.00 på torsdag med uppsack från experkommentatorer. Genom spelaren ovan kan du välja att få en notis skickad till dig när live-sändningen startar.

Nationella partners