Link

Robin Olsens fina hyllning till landslagets målvaktstränare

Han är en doldis i landslagsledningen men hyllas av målvaktsstjärnan. Maths Elvfendal är landslagets målvaktstränare och ansvarig för fasta situationer. I programmet Studio blågul berättar herrlandslagets Robin Olsen och hur Maths hjälper honom att bli en bättre målvakt. Dessutom får vi lyssna på hur Maths instruerar målvakterna i landslaget på en träning.

– Maths är väldigt noggrann hur vi ska lägga upp träningen. Han lämnar inget åt slumpen. Han scoutar motståndarna och ser till att jag är så bra förberedd som bara möjligt. Det gör att jag känner mig lugn och trygg på planen säger Robin Olsen.

När Maths får se hälsningen från Robin Olsen kommenterar han direkt:

– Jag är glad över att han säger det han säger. Jag vill uppfattas som noggrann och att jag ger målvakterna bästa möjliga förutsättningar att lyckas på plan kommenterar Maths Robins omdöme.

Under programmet följer vi med Maths under en träning på landslagets januariturné i Qatar där vi får höra hur han instruerar målvakterna. Intervjun går att se i spelaren här ovan. Fler intervjuer och massa annat spännande innehåll från landslagen hittar du på SvFF:s YouTube-kanal.

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo