Link

Nytt spelschema för EM-kvalet

UEFA planerar för att återuppta och spela klart EM-kvalet till hösten. Tre svenska kvalmatcher, en i april och två i juni, är sedan tidigare uppskjutna och nu har ett nytt spelschema arbetats fram. Sveriges fem återstående matcher i kvalet kommer spelas under de tre kvarvarande internationella spelfönstren under hösten.

Tre av damlandslagets planerade EM-kvalmatcher, april- och junimatcherna, har fått skjutas upp på grund av coronavirusets spridning. UEFA planerar nu för att kvalet till EM-slutspelet, som kommer spelas i England i juli 2022, ska spelas färdigt under de resterande internationella spelfönstren i höst.

Lagen i Sveriges kvalgrupp har därför tillsammans arbetat fram ett förslag till nytt spelschema och nu har det officiellt godkänts av UEFA. Det innebär att de två hemmamatcherna i EM-kvalet som låg planerade till septembersamlingen inte kommer spelas då, utan att ett helt nytt spelprogram arbetats fram i grupp F.

- Det känns väldigt bra att det här arbetet är klart och att det nu finns en färdig planering för hur kvalet ska tas i mål under hösten - givet att omvärldsläget tillåter det. Nu fortsätter arbetet internt med att planera och arbeta för fina fotbollsupplevelser i höst, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors.

I och med det nya spelschemat är damlandslagets höstplanering nu i stora delar klar, och den sportsliga ledningen kan fortsätta förberedelserna.

- Det är bra att våra uppskjutna matcher nu är schemalagda till hösten och att vi har ett nytt ramverk framför oss för kvalet. Det ger oss en tydlighet i vårt förberedelsearbete fram mot september när vi vet vilket motstånd vi ställs mot först. Vi ser fram emot att få återuppta landslagsverksamheten igen när det är möjligt, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Sveriges matcher i nya spelschemat för EM-kvalet

 • 17 september, Sverige-Ungern (spelplats ej klar)
 • 22 september, Island-Sverige
 • 22 oktober, Sverige-Lettland (spelplats ej klar)
 • 27 oktober, Sverige-Island (spelplats ej klar)
 • 1 december, Slovakien-Sverige
 • Tabell och spelschema för Grupp F i sin helhet

De internationella speldatumen för hösten

 • 14-22 september
 • 19-27 oktober
 • 23 november-1 december

Nationella partners

 • Aftonbladet
 • Bauhaus
 • Coca-cola
 • Folksam
 • ICA
 • NeH
 • Scandic
 • Swedbank
 • Volvo