Janne Andersson förlänger kontraktet med SvFF

Svenska Fotbollförbundet och förbundskapten Janne Andersson har kommit överens om en förlängning av hans kontrakt till och med EM i Tyskland 2024.

Svenska Fotbollförbundet och förbundskapten Janne Andersson har kommit överens om en förlängning av hans kontrakt till och med EM i Tyskland 2024.

-Jag brukar säga att jag har världens bästa jobb och det menar jag verkligen. När vi började diskutera förlängning fanns det inget tvivel för mig. Jag och staben runt mig har hela tiden fått mycket bra stöd och förutsättningar från förbundet. Jag ser framemot att tillsammans med mina medarbetare ta oss an de häftiga utmaningar som ligger framför oss.

Janne Andersson tillträde som förbundskapten 2016. Under hans ledarskap har herrlandslaget tagit sig till kvartsfinal i VM 2018, vunnit sin grupp i Nations League och kvalificerat sig till EM som nu kommer spelas 2021.

-Det känns mycket bra att vi har förlängt kontraktet med Janne Andersson. De framgångar och resultat som Janne och hans stab har uppnått talar för sig själv. Janne har också ett ledarskap som passar bra in oss hos på SvFF. Vi strävar alltid efter kontinuitet och tror att den långsiktighet och stabilitet vi nu får kommer vara bra för vår landslagsverksamhet säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet.

Herrlandslagets nästa samling är i September där Sverige tar emot regerande Världsmästaren Frankrike och regerande Europamästaren Portugal på Friends arena.

Nationella partners