Link

Alexander Isak om genombrottet i landslaget

Alexander Isak fick sitt genombrott i landslaget under EM-kvalet 2019 med mål hemma mot Malta och två mål borta mot Färöarna. I en intervju med Studio Blågul ger Alexander sin bild av hans landslagsår. Hela intervjun går att se i spelaren ovan.

Hur kändes det att debutera i landslaget?

– Väldigt stort. Jag har varit med sedan ungdomslandslagen. A-landslaget har alltid varit ett stort mål för mig. Att jag dessutom fick debutera hemma i Solna var en stor dröm.

Alexander gjorde sitt första tävlingsmål för landslaget efter enbart 13 minuter på planen på Friends arena mot Malta. Alexander som slog igenom på samma arena som spelare i AIK och hade mycket familj och vänner på plats. Han har själv svårt att förklara hur det kändes att få göra sitt första tävlingsmål på sin gamla hemmaplan.

– Jag önskar att jag kunde förklara känslan. Det var stort. Dels att det var med landslaget. Att det var hemma på Friends. Jag hade alla sina kompisar där. Min familj där, alla fans. Det är en otrolig känsla.

Efter några samlingar med landslaget känner Alexander att han kommit in bra i gänget. Inte minst tack vare Robin Quaison.

– Jag kommer dit som 19-åring och många är 25 år och äldre. Man vet inte hur det ska vara. Men jag blev positivt överraskad över hur bra stämning det var. Alla umgås med alla. Det var inga problem. Robin Quaison hjälte mig och tog hand om mig i början. Men nu känns det som jag har koll.

Nationella partners