Link

Gerhardsson förlänger kontraktet

Damlandslagets förbundskapten Peter Gerhardsson har förlängt sitt avtal med Svenska Fotbollförbundet. Gerhardssons nya avtal sträcker sig till och med augusti 2023 och det VM som spelas under sommaren.
- Det känns väldigt roligt att avtalet är klart. Utifrån arbetet vi åstadkommit under mina knappa tre år som förbundskapten har det inte varit något svårt beslut för min del – det är det här jag vill fortsätta göra, säger Peter Gerhardsson.

Hösten 2017 tillträdde Peter Gerhardsson som förbundskapten för damlandslaget när kvalet till VM 2019 sparkades igång. Gerhardsson tog landslaget till en bronsmedalj i mästerskapet förra sommaren och befinner sig nu mitt uppe i kvalet till EM i England 2022. 

Idag står det klart att Peter Gerhardsson förlängt sitt kontrakt med Svenska Fotbollförbundet. Den nya avtalstiden sträcker sig till och med augusti 2023 och Gerhardsson lyfter den hittills välfungerande tiden som förbundskapten som en stor anledning till förlängningen.

- Den viktigaste anledningen till förlängningen är att jag tycker vi jobbar väldigt professionellt och på rätt sätt med damlandslaget just nu. Det är många faktorer som spelar in såklart. Det gäller den stab vi har runt landslaget och att det fungerar så bra, de optimala förutsättningar som skapas kring laget från chefs- och ledningssidan, och inte minst att spelarna motsvarat de höga krav jag haft sedan jag blev förbundskapten. Spelarna vill hela tiden utvecklas samtidigt som de tagit till sig de spel- och ledarskapsidéer vi haft på ett väldigt bra sätt, säger Peter Gerhardsson och fortsätter:

- De tre delarna tillsammans är absolut viktigast för att kunna göra ett bra jobb som förbundskapten och har fungerat väldigt bra sedan jag tillträdde. Min förhoppning och ambition har sedan vi inledde diskussionerna tillsammans varit att nå den här förlängningen. Det känns givetvis väldigt bra att det är klart.

SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand känner sig väldigt nöjd över att avtalet är förlängt och att Peter Gerhardsson säkrats upp som förbundskapten i två extra år.

- Det känns naturligtvis jättebra att vi fått till den här förlängningen med Peter. Vi är väldigt nöjda med hans arbete som förbundskapten, både sett till de framgångar som nåtts under hans ledning men också sett till hur han jobbar med och kring laget, säger Håkan Sjöstrand.

- Det har funnits en ömsesidig vilja i att få till den här förlängningen och från SvFF:s sida är det viktigt att vi försöker arbeta och tänka i längre sportsliga cykler. Därför känns det oerhört bra att vi nu förlängt avtalet över VM 2023 och därmed säkerställt en bra kontinuitet i både ledarskap och arbetssätt kring damlandslaget under ytterligare två år.

Damlandslagets nästa samling är i september då EM-kvalet planeras att kunna återupptas efter att april- och junimatcherna fått skjutas upp.

Nationella partners