Link

Isak om hur han hanterar motgångar

Det har gått snabbt för Alexander Isak. Från att inte få spela i Dortmund i Tyskland till att sänka giganter som Real Madrid i Spanien. Hur hanterade han den lite tuffare tiden när han inte fick spela i Tyskland? Se hela intervjun i spelaren ovan.

– Det handlar om att acceptera situationen och kunna gå vidare. Det handlar om att inte lägga fokus på saker som jag inte kan påverka. Som när jag inte fick spela i Tyskland då försökte jag fokusera på att bara bli bättre och inte vara frustrerad över bristande speltid. Det är tack vare det som det gick så bra så snabbt i Holland.

– Prata med kompisar och familj är viktigt för mig. Men jag har också ganska lätt att hitta fokus när det kommer till fotbollen.

Att kunna behålla fokuset och inte låta frustrationen ta över har gett resultat. Efter succén i Willhem II i Holland har Alexander haft en bra säsong i både La Liga och i landslaget.

– Jag värderar den här säsongen väldigt högt. Man vet aldrig hur det ska bli första året i en ny liga. Det går väldigt snabbt i fotbollen. Från AIK, till Bundesliga, sen till Holland och nu La Liga. Det svårt att förstå allt som har hänt. Jag gör mitt bästa för att försöka hänga med och hålla mig lugn.

Alexander som numera spelar för Real Sociedad i La Liga säger själv att han lever sin dröm.

– Det har varit en dröm att spela i Spanien. Barcelona och Real har varit bäst i världen. Man har följt spelarna där sedan man var ung. Sen att det skulle ske när man var 20 år är en annan femma säger Alexander med ett leende.

Nationella partners