Link

Uppdatering från tisdagens UEFA-möte

Under tisdagen genomförde UEFA ett nytt videomöte med samtliga nationsförbunds generalsekreterare. Inga nya beslut fattades under sittande möte, men nya scenarion och alternativa lösningar presenterades och diskuterades.

UEFA kallade under tisdagen till ett nytt videomöte med medlemsnationerna för att presentera en uppdatering gällande de kalenderalternativ som finns för hur fotbollssäsongen kan fortsätta, både landslags- som klubblagsmässigt, när det väl är möjligt att återuppta fotbollen.

- Olika scenarion och alternativa lösningar presenterades, och vi diskuterade aktuell status för landslagstävlingar, klubblagstävlingar och de olika mästerskapen. Ju snarare vi kan komma igång desto bättre förstås, samtidigt som allmän hälsa och behovet av att minimera coronaepidemins konsekvenser hela tiden måste sättas främst, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet efter mötet.

Damernas EM-slutspel samt höstens Nations League-spel för herrlandslaget var två av de tävlingar som diskuterades under mötet.

- Det är ännu inte fastställt när nästa års uppskjutna EM för damer kommer att spelas i stället. UEFA:s exekutiva kommitté kommer att diskutera datum för mästerskapet vid sitt nästa möte.

- Vi diskuterade även hösten Nations League för herrlandslaget, där finns några olika scenarion som kommer att behandlas vid nästa Nations Teams Committee-möte vi har den 11 maj, innan frågan går vidare till UEFA:s exekutiva kommitté. Självklart påverkar ligornas möjlighet att startas upp och slutföras – vilket har högsta prioritet – också förutsättningarna för Nations League och även andra landslagsturneringar, avslutar Sjöstrand.

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo