Link

Jakobsson om hur man vänder en skada till något positivt

Sofia Jakobsson en erfaren spelare i damlandslaget. 29-åringen har varit i landslaget sedan 2011 och gjort 113 landskamper och 21 mål. Under den tiden har hon bara varit långtidsskadad vid ett tillfälle.
- Den där skadan kom verkligen som en stor smäll, säger hon i damlandslagets intervjuserie "Q&A" som bygger på frågor från våra instagramföljare.

Efter att ha suttit i 14 dagars karantän i sin före detta hemstad Montpellier reste damlandslagets Sofia Jakobsson hem till Örnsköldsvik i stället för Madrid under dessa Corona-tider. I damlandslagets fråga/svar-program "Q&A" - där många av frågorna kommer från följarna till landslagets instagram-konto - berättar Jakobsson bland annat om hur senaste tiden har varit och kaoset i Madrid men också saker som vilken spelaren som är den bästa hon har spelat tillsammans med samt den bästa hon har mött.

- Då hade jag tagit Marta om det var att spela med men mot. Hmm, så klart jag vet. Wendie Renard från Lyon, säger hon.

Tips till skadade fotbollsspelare

Jakobsson har under sin fotbollskarriär varit skadefri för det mesta. En fråga från en följare på damlandslagets Instagram handlade just om hon varit långtidsskadad någon gång:

Har du någon gång haft en större skada och hur hanterade du den för att komma vidare?

- Jo, det har jag haft. Innan dess ska jag bara säga att jag har fått vara väldigt skadefri. Så den där skadan kom verkligen som en stor smäll. Det var 2017 då jag fick mig korsbandsskada som tog sju månader att rehabilitera. Det är klart att det var en tung period men även väldigt lärorikt och en tid där jag kunde bygga upp kroppen och lära mig att hantera negativa tankar.

- Det var en tid där jag kunde växa som människa både utanför och inne på planen. Den gjorde nytta för mig.  

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo