Link

"Signalen dom skickar till mig är att vi ljuger"

När herrlandslaget tog EM-platsen till det som skulle ha varit EM 2020 borta mot Rumänien utsattes Alexander Isak och Robin Quaison för rasistiska påhopp från läktarna. UEFA friade dock Rumänien i den disciplinära kommittén. I SvFF:s "Studio Blågult" berättar Mainz-stjärnan om hur besviken han är på det beslutet.
- Vi sa vad som hade hänt men ingenting hände. Rumänien blir friade så det känns som att dom sitter där och tänker att vi ljuger.

Det var under kvalmatchen den 15 november som händelsen inträffade. UEFA:s disciplinära kommitté utredde frågan men friade det rumänska fotbollsförbundet. SvFF valde då att överklaga beslutet men överklagan lades ned.

I SvFF:s "Studio Blågult" berättar Robin Quaison om sin besvikelse gentemot UEFA och deras hantering.

"Jag hörde vad jag hörde"

- Jag är fortfarande irriterad på den där situationen. Jag tycker att det är lite ”fucked up”. Det blev en liten utredning, och det är det här som stör mig mest... jag hörde vad jag hörde och Alex hörde vad han hörde. UEFA frågade oss om situationen och vi berättade vad som hände. Men av någon anledning så blev dom friade från det här och ingenting hände, säger Quaison och fortsätter:

- Så nu när man tänker på det i efterhand så känns det som att den signalen dom skickar till åtminstone mig är att jag och Alex ljuger. Att ingenting hände. Så måste det hända mycket för att dom ska kunna bli straffade, frågar han sig.

"Inte bryr jag mig om att straffa Rumänien"

- Alltså ärligt talat, vi har tagit oss till EM. Inte fan bryr jag mig om att straffa Rumänien, vi har redan straffat dom på planen. Men dom gör saker som inte är okej och man måste stå upp för sig själv och säga vad som hänt. Men det känns som att dom (UEFA) ser det som att vi ljuger, att vi hade hittat på något, och det är inte okej för mig.

Nationella partners