EM flyttas till juli 2022

6 till 31 juli 2022 – det är de nya datumen som gäller för EM för damer. Mästerskapet skulle ha spelats nästa sommar men fick flyttas fram och idag har UEFA:s exekutiva kommitté beslutat och meddelat när mästerskapet kommer genomföras i stället.

Det var den 17 mars som UEFA meddelade att en rad fotbollsmästerskap skulle flyttas fram. Ett av mästerskapen som påverkades var damernas EM i England, som skulle genomföras nästa sommar, men som nu stod utan klara speldatum. Men idag har UEFA i sin exekutiva kommitté fastslagit nya datum för Europamästerskapet och det flyttas fram till sommaren 2022, närmare bestämt mellan 6 och 31 juli.

Damlandslaget är mitt uppe i det kvalspel som gäller till mästerskapet. Laget toppar sin kvalgrupp på maximala nio poäng efter tre matcher, tätt följt av Island på samma poäng men där Sverige har bättre målskillnad. Landslagets tre kvalmatcher i april och juni är uppskjutna och förhoppningen är att kvalspelet kan återupptas i september.

- Bra att det nu finns beslutade datum för mästerskapet. Nu vet vi hur grundplaneringen ser ut för mästerskapen de två kommande åren. Nu fortsätter vår primära uppgift, EM-kvalet, där vi fortfarande har fem matcher kvar att spela för att kvalificera oss till EM. Vi ser fram emot att få återuppta kvalspelet till mästerskapet när omvärldsläget ser bättre ut och det är möjligt att spela fotboll igen, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors.

Nationella partners