Förbundskaptenerna går ned i lön

Idag meddelade förbundskaptenerna för herrlandslaget respektive damlandslaget att man går ned i lön med tjugo procent. Lönesänkningen gäller under den period som korttidsarbete pågår för förbundskaptenerna, det vill säga från 14 april till och med 31 maj.

- Vi har ett ansvar att göra vad vi kan, och göra det i tid, för att skydda vår verksamhet långsiktigt i en mycket osäker och utmanande situation. Det var Janne och Peter själva, tillsammans med sina assisterande förbundskaptener Peter och Magnus, som föreslog att man skulle gå ned i lön på grund av rådande situation. Det är såklart mycket glädjande att våra förbundskaptener känner ett sådant ansvar för svensk fotboll att man är beredd att göra detta, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare för Svenska Fotbollförbundet.

- Min arbetssituation har förändrats en hel del den senaste tiden. Ligafotbollen har ju ställts in vilket gör att jag inte kan resa runt och titta på spelare. Det gör att jag har betydligt mindre att göra och därför kändes det rätt och naturligt att även gå ned i lön. Dessutom har fotbollen i stort, och även SvFF, drabbats av inställda matcher och liknande. Förhoppningsvis bidrar detta till att den ekonomiska situationen blir något bättre för förbundet, säger Janne Andersson.

- Arbetsvardagen har givetvis påverkats av coronautbrottet och många av de ordinarie uppgifterna är i nuläget inte möjliga att genomföra. Med tanke på det så känns det bra att ta det här beslutet i en period där både vår arbetsbelastning samt förbundets ekonomiska situation påverkas av omvärldsläget, säger Peter Gerhardsson.

Lönesänkningen gäller för förbundskaptener och assisterande förbundskaptener på såväl dam- som herrsidan. Lönesänkningen gäller till och med maj. Svenska Fotbollförbundet kommer inte att söka statligt stöd utifrån permitteringslagstiftningen.

Nationella partners