Link

UEFA F17-EM i Sverige skjuts upp tills vidare

Årets UEFA F17-EM var planerat att avgöras i Sverige mellan 9 och 22 maj. Men UEFA har nu beslutat att skjuta upp mästerskapet tills vidare på grund av den nuvarande situationen med coronavirusets spridning i Europa.

- Det pågående coronautbrottet får betydande konsekvenser för fotbollen på alla plan. Givet det rådande läget är det enda rimliga att flytta fram de mästerskapsslutspel som ligger närmast framför oss, säger Karl-Erik Nilsson, ordförande i Svenska Fotbollförbundet.

UEFA F17-EM 2020 skulle spelas mellan den 9 och 22 maj i värdstäderna Falkenberg, Varberg, Halmstad och Ängelholm. Men nu är beslutet taget att skjuta upp mästerskapet tills vidare.

- Det är så klart tråkigt att det inte är möjligt att genomföra mästerskapet nu i maj efter lång tids planering. Men i det läge vi befinner oss i känns det samtidigt självklart och vi har stor förståelse och respekt för det beslut UEFA tagit. UEFA har vidare meddelat oss att de kommer återkomma för att diskutera möjligheterna till ett potentiellt senareläggande av mästerskapet, säger Göran Havik, projektledare för mästerskapet och internationella evenemang på Svenska Fotbollförbundet.

  • Esprit
  • Hublot
  • Nike
  • VISA
  • Together#WePlayStrong
  • Bauhaus
  • Pepsi MAX