Link

1-1 även mot Norge

U23-landslaget spelade oavgjort 1-1 mot Norge i Estepona. Wilma Öhman gav Sverige ledningen i mitten av den andra halvleken, men Norge kom tillbaka och kvitterade tio minuter efter det svenska 1-0-målet.
– Det såg ut ungefär som det brukar göra för oss. Mycket bollinnehav, stabilt bakåt, men vi har fortfarande förtvivlat svårt att omsätta allt bollinnehav i målchanser och mål, summerar förbundskapten Ulf Kristiansson.

Bilden: Förbundskapten Ulf Kristiansson och U23-landslaget noterade dubbla kryss under lägret i Spanien.

Sverige var det lag som förde spelet i stora delar av dagens match. Stort bollinnehav och väldigt mycket spel på norsk planhalva, framför allt i den andra halvleken.

Sverige tog välförtjänt ledningen i den 71:a minuten genom Wilma Öhman.

– Norge försvarade sig lågt och det blev en hel del inlägg och inspel. Målet kommer på en andraboll efter inspel i straffområdet som till slut damp ner hos Wilma Öhman, säger Ulf Kristiansson.

Norge kvitterade tio minuter senare genom mittbacken Katrine W. Jørgensen, som från nära håll kunde få in kvitteringen.

– Mitt i vår dominans släpper vi till en onödig frispark, som sedan leder till en hörna. Och på den hörnan kommer målet. Utöver det så har Norge inte mycket, säger Ulf Kristiansson och fortsätter:

– Det gäller för oss att vara noggranna i alla delar. Vi bjöd på ett mål senast och vi bjöd på ett mål idag, vilket blir kostsamt när vi inte kan omsätta vårt eget stora bollinnehav i fler chanser och mål.

Den svenska truppen har under lägerdagarna i Spanien jobbat mycket med just anfallsspelet och målsättningen var att även få till det i praktiken i de två matcherna mot Nederländerna och Norge.

– Vi får rannsaka oss, både spelare och ledare, och konstatera att vi har en hel del kvar att jobba på här. Som sagt, vi släpper till väldigt lite bakåt och har väldigt mycket boll, men vi vinner för få matcher. Man väl säga att det är med viss besvikelse vi åker hem, vi får jobba vidare med detta framöver helt enkelt, avslutar Kristiansson.

Nationella partners