Sembrant ställs över från Algarve Cup

Linda Sembrant kommer inte komma till spel under Algarve Cup. Under söndagen fattades beslutet att låta Sembrant stå över turneringen på grund av spridningen av coronavirus i norra Italien.

Linda Sembrant spelar till vardags i Juventus och är bosatt i Turinområdet, en del av norra Italien där coronaviruset fått spridning och som Folkhälsomyndigheten i dagsläget pekar ut som riskområde. Under söndagen har därför beslut fattats att Linda Sembrant ställs över från Algarve Cup.

SvFF och dess medicinska expertis följer kontinuerligt utvecklingen av coronaviruset och tar del av myndigheters, samt portugisiska arrangörens, rekommendationer. Utifrån den information och de rekommendationer som finns i dagsläget har beslutet fattats att låta Linda Sembrant stanna hemma från turneringen i södra Portugal.

Med den kunskap som finns om coronaviruset idag är den maximala inkubationstiden 14 dagar. Det innebär att det först 14 dagar efter att någon kommit hem från ett riskområde kan uteslutas att personen smittats av viruset. Utifrån den information som finns i dagsläget har därför beslut tagits att låta Linda Sembrant stå över samlingen som en säkerhetsåtgärd, även om hon inte är misstänkt att bära viruset.

Landslagsledningen understryker ännu en gång att Linda Sembrant mår bra och inte uppvisat några symtom av coronaviruset. Men då hon till vardags är bosatt i ett av de utsatta områdena i norra Italien har beslutet fattats som en säkerhetsåtgärd inför turneringsstarten.

Lotta Ökvist ersätter i den svenska truppen.

Landslaget spelar första matchen under Algarve Cup på onsdag den 4 mars, klockan 17.30 svensk tid.

Nationella partners