Link

OS 2020 skjuts upp

Uppdaterat 2020-03-30: Nya datum beslutade. Spelen hålls mellan 23 juli och 8 augusti 2021.
IOK har under tisdagseftermiddagen bekräftat att OS 2020, som var planerat att hållas under sommaren, skjuts upp. Damlandslaget är kvalificerat för mästerskapet och får nu invänta nya besked från IOK och japanska OS-organisationen när spelen kommer genomföras i stället.

Uppdaterat 2020-03-30: Nya datum beslutade. Spelen hålls mellan 23 juli och 8 augusti 2021.

 

OS skulle genomföras med start i slutet av juli 2020. Damlandslaget kvalificerade sig till mästerskapet i och med bronsplatsen i VM i Frankrike 2019. Men under tisdagseftermiddagen har IOK bekräftat att OS 2020 skjuts upp på grund av den rådande situationen med coronavirusets spridning i världen.

När OS kommer genomföras i stället är i dagsläget inte klart. IOK skriver i sin bekräftelse att spelen kommer hållas vid datum efter 2020 men senast sommaren 2021.

- Vi har full förståelse och respekt för det beslut som fattats av IOK idag. Vi befinner oss i en mycket komplicerad situation som kräver speciella åtgärder. Utifrån läget i omvärlden var beslutet väntat och jag tycker IOK har agerat riktigt i den här situationen, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet.

- Det är ett väntat och bra beslut som fattats av IOK och vi har stor förståelse för det. Människors liv och hälsa måste gå före allt annat. Det känns bra att beslutet kom idag så vi nu kan undvika spekulationer. Nu får vi invänta nya direktiv från IOK och fortsätta vår planering mot OS utifrån de beslut som tas gällande när mästerskapet kan genomföras i stället, säger Marika Domanski Lyfors, landslagschef för damlandslaget.

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo