Link

Information angående EM-biljetter

Nu står det klart att sommarens EM-slutspel i fotboll skjuts upp ett år - till sommaren 2021. Efter diskussioner under ett videokonferensmöte med alla 55 medlemsländer klubbades beslutet i UEFA:s exekutiva kommitté under tisdagen.

I takt med att covid-19, coronaviruset, har spridits i Sverige och Europa har fler och fler stora evenemang ställts in för allmänhetens bästa. UEFA hade först under tisdagen möten med klubbar, ligor, spelarfack och sedan en videokonferens med alla generalsekreterare samt ordförandena för de 55 nationsförbunden. Därefter klubbade UEFA:s exekutiva kommitté att skjuta upp sommarens EM till sommaren 2021 – mellan 11 juni till 11 juli.

EM-slutspelet kommer att spelas med samma upplägg och i samma värdstäder. EM-lottningen, som gjordes i slutet av november i fjol, kommer också att stå fast där Sverige kommer att möta Spanien, vinnaren i playoff B (Bosnien och Hercegovina, Irland, Nordirland eller Slovakien) samt Polen.

Flytten av mästerskapet berör naturligtvis också alla svenskar som har köpt biljetter till EM-slutspelet. På svenskfotboll.se kommer vi att uppdatera den senaste biljettinformationen från UEFA så fort som vi på SvFF har blivit underrättade. Så om du har köpt EM-biljett/biljetter, håll koll på svenskfotboll.se kontinuerligt de närmsta dagarna.

UEFA vill försäkra biljettköpare och hospitalityköpare om att om de inte kan utnyttja sina biljetter när turneringen äger rum 2021 återbetalas det faktiska värdet på deras biljetter och paket i sin helhet. Inom den kommande månaden kommer ytterligare information om återbetalningsprocessen att kommuniceras till befintliga biljettköpare via e-post och på euro2020.com/tickets.

SvFF har inte erbjudit resor och boende inför EM 2020. Vi hänvisar därför svenska supportar som har köpt resor och boende av andra aktörer till hallakonsument.se, det flyg/resebolag ni bokat resan hos och ert försäkringsbolag alternativt kreditkortsföretag för råd och vägledning i vad det finns för möjligheter att boka av/boka om er resa.

SvFF och Supporterklubben kommer aktivt driva frågan att biljetter köpta via SvFF:s kvot skall vara giltiga vid ett senarelagt mästerskap eller att biljettköpare skall kunna genomföra ett återköp av sin/sina biljetter. Mer information kommer publiceras, så snart besked kommer från UEFA, på svenskfotboll.se.

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo