Link

Två landslagsläger i april

Sverige åkte ut i EM-kvalet redan efter första rundan. Därmed spelar herrlandslaget inga matcher under våren. Istället kommer två läger att arrangeras i Göteborg och Stockholm under april.
Uppdatering 13 mars: Båda lägren ställs in p g a coronautbrottet.

I början av året lyckades Sverige inte ta sig vidare från första rundan av EM-kvalet. På Malta förlorade herrlandslaget mot Polen och Grekland, vilket ledde till att man missade avancemang till playoff-spelet som ska avgöras i april.

EM-kvaluttåget gör att Sverige inte kommer att spela matcher på ett tag. Nu kommer istället två läger att arrangeras i Göteborg och Stockholm under våren. 8-10 april kommer 16 spelare från SFL-lagen i sydvästra Sverige att kallas till Prioritet Serneke Arena. Kort därefter (11-13 april) kommer 16 spelare från SFL-lagen i östra Sverige att samlas på Bosön för ett nytt läger under ledning av förbundskaptenen Matija Dulvat.

– Det är några år till nästa kval och vi behöver börja om och utveckla nya yngre spelare som kan hjälpa utvecklingen av futsal framåt. Att genomföra dessa läger ger oss en utmärkt start på kommande resa med herrlandslaget, säger Mathias Etéus, gruppchef för futsal på SvFF.