Elite Round-kvalen skjuts upp

På grund av läget med spridningen av COVID-19-viruset och de resebegränsningar det medför beslutade idag UEFA att samtliga Elite Round EM-kvalturneringar planerade till mars och april skjuts upp. För svenskt vidkommande berör det P17-landslagets planerade kval, F19-landslagets kval i Göteborg i april, samt F17-EM på hemmaplan.

F17-EM-slutspelet i Sverige har 3 april som planerat datum för lottning, men då inställd Elite Round betyder att det inte kommer att finnas några kvalificerade lag till F17-EM i tid till lottningen så skjuts den upp. Även starten av biljettförsäljningen, som skulle ha startat 17 mars, är uppskjuten.

Uppdatering 2020-03-18

UEFA har beslutat att tills vidare skjuta upp UEFA F17-mästerskapet på hemmaplan i Sverige grund av coronavirusets spridning

 

P17-landslagets trupp togs ut så sent som igår. Nu blir det ingen resa till Ungern och EM-kvalet där i slutet av mars. För F19-landslaget innebär det att matcherna i Göteborg i påskdagarna inte blir av.

UEFA:s formella beslut gäller alla Elite Round-turneringarna som ligger mellan 14 mars och 14 april. Dessa skjuts upp på obestämd framtid.

UEFA:s officiella text

Postponement of Youth Tournaments

In the light of developments due to the spread of COVID-19 in Europe and the related travelling restrictions imposed by governments, all Elite round mini-tournaments of the U17 and WU17, U19 and WU19 European championships, due to take place between 14 March and 14 April 2020,are postponed.

This is a general precautionary measure, taken to avoid the possibility of players – many of whom would be minors – being stranded away from their families in the event of host governments declaring lockdowns or quarantines.

Further information about the rescheduling of these competitions will be given in due course, after a thorough assessment of options.