Truppen till Algarve Cup

Årets första landslagstrupp är presenterad för damlandslaget. Algarve Cup väntar i början av mars och förbundskapten Peter Gerhardsson har idag nominerat 24 spelare till de tre matcherna på portugisiska sydkusten.
- Äntligen närmar det sig samling igen, kommenterar Peter Gerhardsson.

Bilden: Samtliga spelare på bilden, från senaste matchen mot USA, finns med i truppen till Algarve Cup.

I början av mars reser damlandslaget till Algarve i Portugal för årliga turneringen Algarve Cup. Landslaget har inte varit samlat sedan i november och nu ser förbundskapten Peter Gerhardsson fram emot att återse ledare och spelare.

- Det har varit tomt utan läger i januari och det känns därför riktigt roligt att få presentera truppen här idag. Det är ett tydligt tecken på att vi närmar oss samling igen, säger Peter Gerhardsson.

24 spelare har presenterats till de tre matcherna. Tre matcher på kort tid innebär likt tidigare år en utmaning sett till spelarnas belastning, men samtidigt en bra möjlighet att kunna matcha truppen på plats lite bredare.

- Det finns som alltid när vi åker till Algarve en belastningssituation vi behöver ta hänsyn till. Allsvenska spelare har inte kommit in i säsong ännu jämfört med våra spelare i Europa som är i full gång med sitt ligaspel. Att vi spelar tre matcher på få dagar innebär således både ett behov och en möjlighet för oss att kunna matcha truppen lite bredare, att vi kan få se fler spelare i matchsituationer.

Ingen direkt skräll är uttagen i truppen. De 24 spelare har alla funnits med under samlingar föregående år. Men lägret ger bland annat en bra möjlighet för ledningen att få se mer av de spelarna som hittills inte gjort så många landskamper.

- Det kan glömmas bort ibland, att läger som Algarve Cup är en bra möjlighet för oss att kunna se spelare som varit med en hel del tidigare, men som inte har så många landskamper ännu. Det ropas ofta på nya spelare men det är också viktigt för oss att kunna se de spelare som inte spelat så många landskamper ännu, även om de inte är debutanter.

Landslaget börjar matchandet i Algarve Cup mot Tyskland den 4 mars och fortsätter sedan mot antingen Norge eller Danmark den 7 mars. Avslutningsvis väntar match den 10 eller 11 mars beroende på resultat i två första matcherna.

Nationella partners