Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Landslagen prisade på QX-galan

Under måndagskvällen ägde årets QX-gala rum i Stockholm. Där prisades Damlandslaget som "årets bästa" efter bronset i VM i somras. Även herrlandslagets Albin Ekdal prisades i kategorin "årets hetero".

Igår gick årets Gaygala, anordnad av tidningen QX, av stapeln där pristagarna i de olika kategorierna röstats fram av tidningens läsare.

Svenska landslagen prisades i två olika kategorier. Dels vann damlandslaget pris för "årets bästa" efter VM-bronset i somras. Dels vann herrlandslagets Albin Ekdal pris för "årets hetero", efter den film som gjordes tillsammans med Sportbladet om vikten att fotbollen ska vara en sport för alla, oavsett sexuell läggning.

-Att både damlandslaget och Albin Ekdal prisas är såklart väldigt roligt. Vi inom fotbollen måste fortsätta arbetet med att fotbollen ska välkomna alla och då är det viktigt med förebilder som tydligt visar var man står, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare för SvFF.

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo