Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Mållöst mot Skottland i andra matchen

F03-landslaget spelade under torsdagen sin andra match i turneringen i Pinatar. Skottland stod för motståndet i den mållösa matchen. Turneringen avslutas under lördagen.
– Jag är nöjd med att vi hade så stor kontroll och att vi höll nollan, men nu har vi två raka landskamper utan att göra mål. Det behöver vi spetsa till, säger F03-förbundskaptenen Pär Lagerström.

Efter en inledande 0-2-förlust mot Polen var det dags för den andra matchen i turneringen i Pinatar. Under torsdagen drabbade Sverige och Skottland samman.

Sverige kopplade greppet om matchen direkt från start och skapade en del fina chanser i den första halvleken.

Närmast kom Marwa Said med två vassa chanser, men efter de första 45 minuterna var det alltjämt mållöst mellan lagen.

– Skottland spelade ungefär som vi trodde vilket var annorlunda jämfört med Polen. Skottland spelade klassiskt 4-4-2 och låg ganska lågt och väntade på våra misstag vilket gjorde att vi fick mycket tid med bollen. Det kommer en del utmaningar när vi kommer in i ett lägre tempo, men vi tog kontroll på matchen och skapade många bra chanser bland annat hade vi en hel del genombrott på kanterna. Vi hade full kontroll på Skottland som inte skapade någonting bortsett från en slumpboll efter en hörna i andra halvlek, säger förbundskapten Pär Lagerström.

I andra halvlek fortsatte Sverige att diktera matchen och skapade flera bra lägen att avgöra.

Anfallsparet Marwa Said och Alice Söndergaard hade ett fint samarbete som sånär ledde fram till ett ledningsmål, men bollen ville inte in.

Utöver den chansen skapade Sverige en del farligheter längs med kanterna, men Skottland lyckades hålla undan. Matchen slutade mållöst, 0-0.

– I halvtid pratade vi om att hantera Skottlands låga försvar, hur vi skulle utmana deras lagdelar och spela förbi dem. Tjejerna ska ha en eloge som tog åt sig och gjorde det ännu bättre i andra halvlek. Vi tryckte ner Skottland som spelade än mer defensivt och lågt. Det blir svårt att skapa lägen då, men vi hade ändå en 3-4 bra chanser. Jag är nöjd med att vi hade så stor kontroll och att vi höll nollan, men nu har vi två raka landskamper utan att göra mål. Det behöver vi spetsa till och börja få utdelning på våra chanser. Även fasta situationer behöver vi se över lite så att vi blir mer effektiva. Vi gjorde en bra första halvlek och en ännu bättre andra halvlek, säger Pär Lagerström.

Efter matcherna mot Polen och Skottland väntar nu en avslutande placeringsmatch mot antingen Tjeckien eller Ungern på lördag.

– 22 spelare har fått starta en landskamp och vi har haft tre debutanter på bara två dagar. Det är bra att vi har kunnat ge så många chansen. Nu har vi en match kvar och där ska vi försöka spetsa till det ytterligare och fortsätta i våra förberedelser inför F17-EM på hemmaplan. Både Tjeckien och Ungern är bra lag som spelar ganska likt. Båda lagen tog sig även vidare till Elite Round, säger Lagerström.

Sveriges startelva:  12 Elin Svahn - 2 Hanna Wijk (K), 6 Emilia Bengtsson, 13 Evelina Pettersson, 5 Nellie Nygren - 7 Evelina Duljan, 18 Emelie Jansson, 14 Astrid Norman, 20 Fiona Eriksson - 23 Ida Andersson Weidenberg, 19 Marwa Said.

Ersättare: 1 Serina Iddrisu Backmark - 3 Adina Jansson, 4 Elma Junttila Nelhage (K), 8 Athinna Persson Lundgren, 9 Monica Jusu Bah, 10 Rosa Rosul Kafaji, 11 Matilda Vinberg, 15 Alice Lindgren, 16 Sara Eriksson,  17 Johanna Renmark, 22 Alice Söndergaard.

Johan Velagic

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo