Link

Nya UEFA-beslut om ungdomsturneringarna

UEFA:s exekutivkommitté har nu fattat nya beslut kring de kommande EM-kvalen och slutspelen på ungdomssidan. Både F17- och P17-EM 2021 ställs in medan kvalet till F19- och P19-EM planeras att genomföras under våren 2021.

I augusti tog UEFA beslut för att hitta ett hållbart sätt att gå vidare med EM-turneringarna på ungdomssidan i skuggan av pandemin. Nu i december har nya beslut från UEFA fattats som du kan läsa mer om nedan:

Säsongen 2020/21

F17-EM – Inställt

F16/04-landslaget skulle ursprungligen ha spelat EM-kval 1 under hösten i Albanien. Det sköts upp till våren 2021, men nu har UEFA tagit beslut om att ställa in både EM-kvalet och F17-EM.

P17-EM – Inställt

Även P17/04-landslaget skulle ha spelat EM-kval 1 under hösten i Finland. Det sköts upp till våren 2021, men nu har UEFA tagit beslut om att ställa in både EM-kvalet och P17-EM.

F19-EM

F18/02-landslagets EM-kval skjuts nu upp för andra gången. EM-kval 1 i Belgien planeras att genomföras i april. Elite Round har sedan tidigare strykts och ersatts med ett avgörande play off som planeras att genomföras i maj. Själva slutspelet i Belarus planeras att spelas i juli.

P19-EM

Sverige och P18/02-landslaget skulle ha stått värd för sin grupp i EM-kval 1 i november. Det sköts upp till slutet av mars 2021. Även här kommer Elite Round att ersättas av ett avgörande play off som planeras att spelas i maj. Slutspelet planeras sedan att avgöras i juli. Därmed ligger planeringen kvar från när UEFA i oktober beslöt att kvalet och turneringen skulle skjutas upp.

Samtliga aktiviteter för flick- och pojklandslagen under januari-mars skjuts upp som följd av de nya riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten. I första hand är förhoppningen att genomföra de planerade aktiviteterna under april-maj.

Vi återkommer löpande framöver på våra landslagssidor när nya datum blir klara för de uppskjutna tävlingarna.

Nationella partners