Link

Lovisa Delby ny ungdomsförbundskapten

Lovisa Delby blir ny ungdomsförbundskapten för F15-17-landslagen. Delby tillträder sin tjänst 1 februari 2021 och tar då över det nybildade F05-landslaget.
– Det känns jätteroligt och fantastiskt ärofyllt att få fortsätta jobba med svensk fotboll och ungdomar, säger Lovisa Delby.

Bilden: Vi hälsar Lovisa Delby varmt välkommen till SvFF.

För tillfället har Lovisa Delby en rad olika roller. Hon är spelarutbildare för Upplands Fotbollförbund, ansvarig tränare för F17-19 i IK Uppsala Fotboll där hon även agerar assisterande tränare i damlaget i Allsvenskan, hon är dessutom instruktör för NIU/LIU på Celsius i Uppsala. Utöver det är hon även ansvarig utbildare i FSR Coach och tränarutbildare på distriknivå.

– Vi är jättenöjda över att rekrytera Lovisa som har en lång och bred erfarenhet inom fotbollen, hon har framförallt jobbat med just 15-17-åringar i olika miljöer. Exempelvis i skolan, distrikt och i elitmiljö. Hon är även en duktig pedagog och ledare vilket är viktigt i den åldern. Dessutom brinner hon verkligen för att utveckla spelare i den här åldern, säger Yvonne Ekroth, landslagschef för U23- och flicklandslagen.

– Jag vill även säga att jag är glad över hur många sökande med bra meriter och erfarenheter det fanns med i rekryteringsprocessen. Det visar att vi har många bra tränare där ute i landet, både män och kvinnor i alla åldrar och med många olika bakgrunder. Det är väldigt glädjande att så många duktiga tränare sökte den här tjänsten, fortsätter Yvonne Ekroth.

Lovisa Delby tillträder sin nya tjänst 1 februari 2021 på svenska fotbollförbundet där hon blir ungdomsförbundskapten för F15-17. Hon inleder med att ta över det yngsta landslaget, det nybildade F05-landslaget.

– Det känns jätteroligt och fantastiskt ärofyllt att få fortsätta jobba med svensk fotboll och ungdomar, men nu i en än mer spetsig verksamhet där vi spelar för att tävla och utvecklas inom det området. Det ska även bli väldigt häftigt att få vara med i ett så skarpt team med personer som är proffs inom sina områden. Allt från koordinatorer, fys, kost, analys och så vidare där alla har sitt specialistområde. Det kommer att bli otroligt utvecklande och spännande, säger Lovisa Delby.

På grund av coronapandemin har F05-landslaget ännu inte spelat några landskamper. I början av nästa år lottas F05-landslagets EM-kval 1.

I och med anställningen av Lovisa Delby flyttas Caroline Sjöblom upp som ungdomsförbundskapten för F18-19 från den 1 januari. Detta då nuvarande F18-19-förbundskaptenen Anders Johansson lämnar sin roll vid årsskiftet för att bli assisterande förbundskapten till Pia Sundhage i Brasiliens damlandslag.

Ungdomsförbundskaptenerna på flicksidan 2021
Caroline Sjöblom, F18-19 – F02/03-landslaget
Lotta Hellenberg, F15-17 – F04-landslaget
Lovisa Delby, F15-17 – F05-landslaget

Nationella partners