Link

U21-landslagets nye assisterande förbundskapten

Efter två år i Gif Sundsvall återvänder Andreas Pettersson till SvFF och U21-landslaget. Pettersson blir assisterande förbundskapten bakom Poya Asbaghi i kvalet till EM-slutspelet 2023 i Rumänien och Georgien.
- Det känns väldigt bra. Jag är glad över att få komma tillbaka till SvFF och U21-gänget igen, säger Pettersson som börjar sin tjänst vid årsskiftet och sedan har kontrakt för två år framöver.

Sex år gjorde Andreas Pettersson i U21-landslaget (dessutom två år ytterligare som riksinstruktör innan dess) innan han började jobba för Gif Sundsvall vintern 2018. Sex mycket framgångsrika år med två EM-slutspel varav mästerskapet 2015 ledde till ett historiskt svenskt guld.

Från och med årsskiftet kommer Pettersson att ingå i den stab - som leds av förbundskaptenen Poya Asbaghi – som har siktet inställt på att nå EM-slutspelet 2023 i Rumänien och Georgien.

"Min inkörningsperiod kommer att bli kortare än sist"

- Det ska bli väldigt roligt och jag känner mig väldigt bekväm med rollen. Man kan väl säga så här: Min inkörningsperiod kommer att bli kortare än sist. Jag känner att jag kommer att kunna börja jobba på en högre nivå direkt eftersom jag har lärt mig vad man ska lägga fokus på när det handlar om korta landslagssamlingar. Sen ser jag också väldigt mycket fram emot att få jobba med dom kompetenta personer som finns både inom SvFF och i U21-landslaget.

"Ett mycket bra komplement till Poya"

Claes Eriksson, chef för U21-landslaget och pojklandslagen:

- Jag är jätteglad att han är tillbaka på SvFF. Han har en väldigt bred kompetens som vi hoppas kunna utnyttja nu. Han har varit med på två EM-slutspel och har stor erfarenhet på den här nivån. Han blir ett mycket bra komplement till Poya, säger Eriksson och påpekar att Pettersson inte bara kommer att bli en tillgång för U21-landslaget:

- Han kommer självklart att göra en väldigt stor nytta i laget men också bidra väldigt mycket till spelarutbildningen i stort på SvFF.

Nationella partners