Link

NENT visar VM 2023

VM 2023 spelas i Australien och Nya Zeeland - och nu står det klart att NENT Group köpt rättigheterna till mästerskapet.

VM 2019 slutade med svensk bronsmedalj och nästsa gång VM spelas är det i Australien och Nya Zeeland 2023. 

Idag meddelar NENT Group att de förvärvat rättighterna för mästerskapet och att matcherna kommer visas hos dom. NENT meddelar vidare att alla 64 matcher från turnering kommer att direktsändas på Viaplay, med utvalda matcher på NENT Groups fri-TV-kanaler.

- Vi har en av världens främsta portföljer med sporträttigheter, men 80 procent av våra sändningar bevakar manlig sport. Det måste förändras! Därför är jag extra glad över dagens tillkännagivande. Vi visar över 100 live-matcher varje år från de största kvinnliga fotbollsligorna på Viaplay, och genom att addera Dam-VM i fotboll visar vi vårt långsiktiga engagemang för att utveckla sporten. Det här kommer att bli det största evenemanget i damfotbollens historia hittills. Vår bevakning kommer att tänja gränser, nå en ny publik och inspirera nästa generations superstjärnor, säger Anders Jensen, VD och koncernchef, NENT Group.

Nationella partners